Monday, December 10, 2018
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 856

Adresa

Bulevar Oslobođenja 221
11000 Beograd

Kuhinja

Tradicionalna

Radno vreme

Ponedeljak: 15h-23h
Utorak-Četvrtak: 10h-01h
Petak, Subota: 10h-02h
Nedelja: 10h-23h

Rezervacije

063 60 30 80
062 60 30 80

Restoran Dva Jelena

Restoran „Dva jelena“ nalazi se u Skadarliji, boemskom srcu grada poznatom i kao beogradski Monmartr. „Dva jelena“ je jedna od najstarijih i najposećenijih kafana u Beogradu. Ujedno je i najveći à la carte restoran, simbol tradicije i srpske nacionalne kuhinje. Osnovan je 1832. godine, i od tada ponosno ispisuje stranice bogate istorije Beograda kao jedna od omiljenih gradskih kafana, koja i dan-danas okuplja čuvare urbanog duha prestonice, ljubitelje nacionalne kuhinje i dobrih vina iz celog sveta. Restoran „Dva Jelena“ ima nekoliko unutrašnjih sala za 450 gostiju, i pet terasa za još 350 osoba, gde se svakog dana uživa u dobroj hrani, prijatnom ambijentu i vrhunskoj usluzi. Piano Lounge oplemenjuje atmosferu za vreme ručka, dok su večeri rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše i starogradsku muziku. Nekada ste u kafani Dva jelena mogli sresti čuvene jugoslovenske i svetske diplomate, pisce, glumce i umetnike, poput Đure Jakšića, Žanke Stokić, Laze Kostića, Milovana Glišića, Josipa Broza Tita ili Margaret Tačer, a poslednjih godina Pirsa Brosnana, Žerar Depardjea, tim Džejmija Olivera, Dina Merlina ili glumačku ekipu filma Montevideo. Vredinijim od svega, čini se, je to što ćete svakog dana ovde sresti i nasmejane Beograđane, drage goste iz raznih evropskih zemalja, kao i turiste iz celog sveta.

krsmanovic

 

Restoran u Skadarliji «Dva jelena» je omiljeno mesto brojnim turističkim agencijama, agentima i vodičima, budući da svojom skoro dva veka bogatom istorijom i sadržajem i sam predstavlja deo kulturne baštine Beograda. Osim toga, važi za kultni restoran omiljen među Beograđanima, poznat po svojoj kuhinji, akustičnoj muzici i bogatoj istoriji - što sve zajedno pruža potpuni doživljaj i hedonističko iskustvo turistima.

 

IMG 3018 960 580px

 

Pored svih drugih znamenitosti grada, ne propustite da svojim gostima priuštite pravu poslasticu – neka provedu prijatno popodne ili veče u boemskoj Skadarliji u restoranu Dva jelena.

Besplatne rezervacije 063 60 30 80

Mapa Restorana Dva Jelena

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Pročitano 611 puta Poslednji put izmenjeno apr 25, 2017
Top